From Rustic To Radical. Updating An Upstate New York Residence.




Conscientious homeowners Don and Shirley wanted to expand their upstate New York residence without harming the existing trees. Madlab designed an addition that integrated with the old residence and preserved as much of the surrounding landscape as possible. The home more than doubled in size, and playfully juxtaposed new (corrugated metal, composite shingles and radiant floor heating) and old materials (original wood)  to achieve the most from a very constrained budget.

Front Entrance, before:

Front Entrance, after:

Front Entry (after):

Rear view of home, before:

Rear, after:

Livingroom (after):

Livingroom (after):

Interior panoramic:

Rear deck (after):

Rear Deck (after):


Outdoor shower (after):

Exterior detail (after):

Interior upstairs (after):

Westside view (after):


Client: Private Owners
Project Type: Single-Family
Size: 2,055 SF
Location: Kerhonkson, NY

Credits
Architects: MADLAB
Consultants: Robert Wolfson, PE
Builder: Matthew Flamhaft



No comments:







C'mon people, it's only a dollar.