Showing posts with label the office pod. Show all posts
Showing posts with label the office pod. Show all posts

Floating Wooden Sustainable Egg Pod Is Home To Artist Stephen Turner For A Year.




The Exbury Egg is a collaborative project between artist Stephen Turner, SPUD and PAD studio. After almost 3 years in development, the energy efficient, self-sustaining pod will serve as home and workspace to Stephen in the estuary of the River Beaulieu.

Inflatable Pods Pop Up For Commercial and Residential Use: AirClad





With the growing popularity of 'Pop Up' events like fashion shows, art exhibits. concerts, demos, promotional marketing, food fairs and the like, the idea of creating temporary and portable but sturdy inflatable structures that can be furnished, lit and branded is a smart one.




AirClad is the next generation of semi permanent and permanent architectural buildings developed by Inflate, a company that designs and manufactures award-winning, architecturally stimulating stock structures that have been designed specifically to suit the portable and temporary events market.

A dome shaped AirClad structure used for Harper's Bazaar Melbourne Fashion Show

A commercial 12m x 12m AirClad pod with roof terrace to house the Puma Social Club in Spain:


above: rendering for the AirClad structure shown below at Dwell on Design


The AirClad system is, in its simplest form, a structural skeleton with air inflated panels cladding it. The skeleton forms and monoqoque structure support the inflated cladding. The inflated panels offer insulated and structural properties to the finished building and especially allow for a new architectural aesthetic to be achieved. AirClad is a sealed pressure regulated system using very little energy to keep the whole structure in working order.




The AirClad system harnesses a combination of production and performance solutions from the sailing, events industry, contemporary engineering and architecture. The basic system utilises basic engineered ply wood joists, that carry an inflated membrane.




This membrane attaches to the frame via an aluminium extrusion with is fixed to the ply wood and allows the fabric membrane to slide into. The plywood joists have engineered spacers that once the cladding panels are inflated, are compressed with the whole structure being held together and cross braced by the inflatable panels. This basic building system makes for a water tight shelter. This shelter can be upgraded to have doors, or has the ability to be attached to traditional buildings.



The inflated panels can be clear or opaque, to offer solar insulation / heat retentions or just offer a great view. Everything is designed so that the whole structure can be left in place permanently or taken down and moved when finished with. The fabrics used offer a range of warranties from 5–60 years and the all the wood and aluminium elements would comfortably fall within these guidelines as well.

The Black House


The Black House sits on a 4m by 3m foot print, and reaches a max hight of 4m. The outer skin of the building is black to reflect the barn and the inner white allowing the lighting to have maximum reflection at night. The inner beams which we normally have left exposed as natural ply finish are in the case sprayed black also with a PU coating. This coating gives the beams an intriguing rubbery tactile feel to them.




Each end of the Black house is finished off with the AirClad signature float glass flush faces in graphite tint. The whole design just sits on the ground with no need for foundations and has an integral flooring system. In this design we have use an eco recoiled wood and plastic flooring as you may well find in any normal garden. This again keeps with the theme to use ready made materials which are local builder friendly.




The Black House can be installed in a day with a day to dress and fit out the interior. Whilst this project was for an exhibition the end use would see it ideally being used as a garden room, pool house, home office, play room, or best of all in good ole british style as a place to make home made wine and test it with your mates on a long summers evening. The Black Houses are made to order from £16,000.


The Suffolk Pod





The AirClad extension is built in the ground where there was an underground pond discovered when the main barn was being built. For this reason the AirClad is in fact at ground level from outside and required a lot more pre preparation to the site before they could erect the AirClad. In fact this project required 80% to 20% in terms of site to AirClad. This would not normally be the case if they were not needing to tank the pod and build in underground water pumps for high rain fall dispersal. This project cost £25,000 to complete.




All the structures are waterproof and can withstand heavy rain, snow and wind. The air pressure within the structure repels the water away at the seams and allows it to run to the ground.



With AirClad you can integrate many other applications such as lighting, sound, A.C., storage and as you do, the product takes on an even greater sense of space and your personality. You can tailor this to your own personality.



AirClad is not limited to commercial and residential venues and they have designs ongoing for hotels, airport terminals, even a caravan park. More recently they've have been looking at humanitarian applications for disaster areas and war zones.


To learn more about their commercial structures, go here.

Nick Crosbie, Director
info@inflate.co.uk

The Skull Workstation Is One Funky Fiberglass Office Pod From Atelier van Lieshout.




The AVL (Atelier van Lieshout) Skull is a strikingly designed one-person workstation made of a polyester fiberglass shell with a built in wooden bench and desktop on the interior.




The object shows unmistakeable resemblance to the so-called Skull Rooms that Atelier van Leishout designed at the end of the nineties. This is from the same designer who also brought us the Wellness Skull and the Sensory Deprivation Skull. The AVL Skull is build out of two polyester skull parts, which are ‘riveted’ to each other with bolts.





On the inside a solid wood work surface and a seat have been mounted, which are accessible via a small opening in the one side.




Once inside, the user is closed off from the outside world, just like in the Skull Rooms, and can work on tasks that require more concentration. The light falls inside through a narrow entrance and a ‘porthole’ on the other side.







Dimensions: h174cm x 169cm x 178cm
Price: € 7.203

Available colors:
Beige / Beige RAL 1001
Bruin beige / Brown beige RAL 1011
Pastel licht roze / Pastel pink RAL 3015
Pastel violet / paste violet RAL 4009
Pastel blauw / pastel blue RAL 5024
Ivoor / Ivory RAL 1013
Lichtgrijs / Light grey RAL 7035
Diep zwart /Black Pastel RAL 9005
groen / Pastel green RAL 6019

About The Designer:

Joep van Lieshout of AVL is one of the most successful and best-selling artists in the Netherlands. He is known for its huge 'human' objects of colored polyester, like a womb, a penis or intestines. Van Lieshout was born in Brabant (1963, Ravenstein) but AVL studio is located in Rotterdam.

Visit Lensvelt for more information

If You're Looking For Me, I'll be Out Back In My Polyhedron.




©Sergio Gomez

This cool 7.5 square meter garden or office pod was designed and built in 2009 by architect Manuel Villa with the help of architect Alberto González, as a project and resides in the backyard of a family home in Bogota, Columbia. The surrounding landscaping was designed by Ana María Largacha.




It's the perfect little habitable retreat for children or adults.


Polyhedron-shaped, the interior is built of pine wood and the structure is complete with a front deck made of teak.



©Sergio Gomez

©Sergio Gomez

Windows, glass doors and a bubble skylight bring in the natural light.


©Sergio Gomez

The interior of the polyhedron features a built-in banquet, desk and stool, cupboards and shelving.





©Sergio Gomez

From Manuel's sketch to the finished project, here's a peek at the process:


and some of the plans:


Ways the polyhedron could be adapted to various surfaces:


images are courtesy of architect Manuel Villa with six images from architectural photographer Sergio Gomez

Please donate

C'mon people, it's only a dollar.