1.03.2011

                   
Pin It
   
   

Widgets

The Wilkinson Tree House Residence By Robert Harvey Oshatz




Located on a flag lot, a steep sloping grade provided the opportunity to bring the main level of the house into the tree canopy to evoke the feeling of being in a tree house. A lover of music, the client wanted a house that not only became part of the natural landscape but also addressed the flow of music. This house evades the mechanics of the camera; it is difficult to capture the way the interior space flows seamlessly through to the exterior. One must actually stroll through the house to grasp its complexities and its connection to the exterior. One example is a natural wood ceiling, floating on curved laminated wood beams, passing through a generous glass wall which wraps around the main living room.
























photos by Cameron Neilson
with additional photos courtesy of Apartment Therapy
Wilkinson Residence
Portland , Oregon
3000 sq. feet
Designed: 1997
Completed: 2004

Architect Robert Harvey Oshatz

via Materialicous via Home -Reviews

3 comments:

Annie's Atelier said...

Spectacular!!!

Satchel said...

wow, I could definitely live there for, about, the rest of my life.

czar_residences said...

Amazing! this is nothing but a good living place to call a home! i agree with satchel, i could live there for the rest of my life.. Really it is super cute. :)

C'mon people, it's only a dollar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

http://www.madisonstyle.com/womens-shoesMattel delivers play every day - Shop online at Mattel Shop!




Press And Advertising

Please go here to learn about this blog's demographics and advertising opportunities.
Creative Commons License The images, text and information by laura sweet on this site are licensed and protected under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 United States License. If you reproduce or re-purpose, be sure to credit this blog and link back to the post. Thanks.